Trogir

TROGIR – 2800 godina povijesti i života u ovom “gradu-spomeniku” bili su uvijek u skladu, dajući svijetu prekrasnu sliku životne radosti i kulturnog napretka. To je bio i glavni osnov UNESCO-vom priznanju Trogiru u cijelosti kao spomeniku svjetske baštine. Posjetite Trogir i osjetite ljepotu antičkih spomenika, mističnih ulica te harmoniju boja i forme umjetničkih djela.

Smješten u području blage mediteranske klime, Trogir sa svojih 2700 suncanih sati godišnje je jedan od najprivlacnijih turistickih destinacija u Hrvatskoj. U preko 100 bistroa i restorana u užem središtu Grada uživajte u dalmatinskim specijalitetima pripremljenim na tradicionalan nacin ili odaberite dobar riblji restoran kojih ima u izobilju. Prošetajte kroz uske ulicice Trogira dok traje Trogirsko Ljeto i uživajte u folklornim plesovima i koncertima na otvorenom…

Okrug Gornji

Najpopularnija destinacija trogirskog kraja je Okrug Gornji na otoku Čiovo sa svojom prekrasnom plažom. Staro selo Okrug smješteno je na vrhu malog brdašca u čijem dnu je ribarska lučica, na nekih 4km od centra Trogira odnosno 8km do zračne luke Split.

Na plaži u Okrug Gornjem možete iznajmiti skuter, jet ski, možete uživati u parasailingu i drugim aktivnostima na moru.

Tijekom ljeta u Okrugu možete uživati i u hladovini kafića ili restorana koji Vam uz ostala jela nude i dalmatinske specijalitete.

Škola ronjenja Trogir Diving Center u Mavarčici upoznat će Vas s ljepotama podmorja srednje Dalmacije.

Danas su Okrug Gornji zajedno s Okrugom Donjim turističke destinacije s više od 800 objekata za iznajmljivanje. Apartmani se protežu u nekoliko redova od plaže prema vrhu brdašca te s južne strane Čiova u okruškim naseljima Mavrčica i Bušinci, te u Okrug Donjem.